01. feb, 2023

Unge kvinder starter nyt fællesskab i Gellerup

To unge kvinder har sat sig for at skabe et fællesskab for unge kvinder i Gellerup. Det har de gjort gennem klubben, Serier, Strik og Søde Sager. Marwa Zaher Abdel og Muna Adan, der står bag den nyoprettede klub, fortæller, at klubben har til formål at danne ramme om et nyt fællesskab blandt unge kvinder i Gellerup og give dem mulighed for godt samvær og nye måder at mødes på. Der skal med andre ord også være fritidstilbud til de unge kvinder i Gellerup, der måske ikke interesserer sig for fodbold, håndbold eller andre klassiske fritidsaktiviteter.

I klubben vil der nogle gange blive vist en serie eller film, andre gange mødes de for at strikke – og nogle gange vil de bage søde sager sammen. “Aktiviteterne vil kunne åbne op for samtaler om hverdagsemner, og man ville kunne samtale om emnerne i de film, vi ser. Vi vil eksempelvis vise dokumentarer og danske serier, som har til formål at sætte nogle tanker i gang hos pigerne,” fortæller Marwa og Muna.

Et hyggeligt frirum til at mødes på kryds og tværs

Marwa og Muna på henholdsvis 20 og 19 år har i noget tid ønsket at samle piger og unge kvinder her i Gellerup. “Med Serier, Strik og Søde Sager vil vi danne rammen for et nyt fællesskab blandt unge kvinder og mulighed for godt samvær og omkring nye, udfordrende måder at være sammen på!” fortæller de.

Marwa og Muna fortæller, at alle piger fra 13 år og opefter er velkomne i klubben. Serier, Strik og Søde Sager holder åbent hver fredag fra kl. 18-20 i GAF-lokalet  (Gellerup Art Factory) på Karen Blixens Boulevard 23, 8220 Brabrand.

Man behøver hverken at kunne strikke, bage eller kende til alverdens film og serier for at deltage i fællesskabet. Du kan bare møde op, som du er. Nogle dage er der endda ekstra strikkehjælp, når strikke-instruktør Jeanett Tagara deltager og udvikler korte forløb til at komme godt i gang med strikkeriet.

Ønsker du at vide mere om Serier, Strik og Søde sager, så kan du følge med på deres Instagram her: https://www.instagram.com/serier_strik_soedesager/.

Serier, Strik og Søde sager er støttet af Aarhus Kommune, Gellerup kulturmidler og Sigrids Stue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du opdage
nye kreative
aktiviteter?

Gå på opdagelse i NIFTYs eventkalender og find dit næste kreative event.
Se eventkalender

Vil du samarbejde om et event?

Læs om mulighederne for at samarbejde om events i Café NIFTY.
Læs mere
crossmenu