Om NIFTY

Træd ind i et kreativt univers

Følelsen af at miste fornemmelse af tid og sted… Følelsen af at skabe og være i en afslappende flow-tilstand, der giver dit hoved den pause, det har brug for… Følelsen af at være kreativ; at skabe og drive et kreativt projekt frem, der til sidst belønner sig i et slutprodukt, der emmer af stolthed og personlighed…
Dét er følelserne, kreative projekter kan bringe frem i os. Og hvis du er landet herinde, så har du sikkert mærket kreativitetens magi på egen krop. For os er kreativitet et univers, du træder ind i; en planet, hvor tid og rum ikke eksisterer. Et sted, hvor din krop føles let og vægtløs. Og hvor der kun er plads til koncentration og fordybelse til at være lige præcis dér, hvor du er lige nu.

Kreativitet skal være tilgængeligt for alle

Det kreative univers kan være svært at træde ind i, hvis man ikke i forvejen har taget rejsen til det sted før. Derfor har vi skabt NIFTY - et kreativt oplevelsesrum med plads til afslapning og fordybelse.

Vi ønsker også at brede kendskabet til craft psykologi på vores sociale medier og sætte fokus på, hvorfor du overhovedet bør prioritere kreativitet i din hverdag. Craft-psykologi er en videnskabelig forskningsdisciplin, der har bevist, hvordan håndværk og håndarbejde har mange sundhedsfremmende effekter på både vores krop og sjæl.
Men selvom vi godt ved, hvor sundt det er at beskæftige sig med kreative projekter, kan det stadig være svært at prioritere tiden til det. Det kan være svært at lære nyt, og vi kender alle følelsen af, hvor meget det kan dræbe kreativiteten at støde på et uløseligt problem eller sidde fast i et projekt. NIFTY skal derfor både inspirere og gøre det lettere for dig at få adgang til det kreative univers – uanset hvilket håndarbejde du har lyst til.

Vi vil gøre håndarbejdsprojekter til den nye måde, hvorpå du kan tage vare på din mentale sundhed på samme måde, som vi bruger sport og motion til at tage vare på vores fysiske helbred.

Bliv en vægtløs nifter i det kreative rum

De første niftere går under de borgerlige navne, Maria Mi og Camilla. 
Nifter 1 aka. Maria Mi har altid elsket sysleri og maskinarbejde: ”At lave det samme igen og igen gør, at jeg kan perfekte en disciplin, slå min hjerne fra og få en følelse af, at der ingen tyngdekraft er. Min krop er bare et redskab, og derfor er det også det eneste tidspunkt, hvor jeg lader op på samme måde, som når jeg sover. Jeg zoner på en måde ud samtidigt med, at jeg udfører et stykke arbejde, som jeg bliver glad for og stolt af.”
Nifter 2, som også i daglig tale kaldes Camilla, fortæller, hvordan hun efter mange år fandt tilbage til kreativiteten: ”At være nifty er meget beskrivende for min person, fordi jeg altid har set muligheder for kreative projekter overalt, jeg kiggede hen. Kreativitet har mange former, farver og faconer; og det er på ingen måder begrænset til en bestemt håndarbejdedisciplin – men det er noget, jeg først har lært som voksen. At være nifter er at dyrke sin kreativitet, hvordan end den ser ud og mærke dens positive påvirkning andre steder i sit liv: på jobbet, i sit privatliv eller i kvalitetstiden med sin familie eller venner.”
Så går du med en indre nifter i maven, som du gerne vil udforske og fodre, så find inspiration på vores sociale medier eller hjemmeside.

Vi glæder os til at se dig svæve!

Kreative og opløftende hilsener fra
Nifter 1 & 2

Vil du opdage
nye kreative
aktiviteter?

Gå på opdagelse i NIFTYs eventkalender og find dit næste kreative event.
Se eventkalender

Vil du samarbejde om et event?

Læs om mulighederne for at samarbejde om events i Café NIFTY.
Læs mere
crossmenu