30. jan, 2023

Lær at sy – det er nemmere, end du tror

Hvis du er interesseret i at lære at sy for at kunne f.eks. sy dit eget tøj eller skabe andre magiske projekter ud af tekstiler, så kan vi kun sige: GØR DET. Det er selvfølgelig altid nemmere sagt end gjort, men vores erfaring er helt klart, at sy-projekter er relativt lette at kaste sig ud i.

Hvis du gerne vil lære at sy i hånden, skal der ikke mange remedier til. En nål og en sytråd. Så hjælper det selvfølgelig at have en god stofsaks, skrædderkridt og målebånd, men det kan også være ret fint at starte i de små og prøve sig frem. 

Du kan f.eks. starte ud med et lille, overskueligt projekt som f.eks. at sy din egen scrunchie. Herefter kan du prøve at bevæge dig ud i lidt større projekter og andre teknikker.

3 måder, du kan lære at sy på

Mange lærer bedst, når de får den rette guidance, og derfor vil vi varmt anbefale dig at tage på et sykursus i nærheden af dig. Her på NIFTYs hjemmeside har vi samlet en række sy kurser, hvor du kan finde et, der passer til dig.

  • Sy kursus
    Rundt omkring i landet findes der adskillige sykurser, nogle er længerevarende, andre er endagsbegivenheder. Alt efter hvad du er på udkig efter, kan du finde et event, der passer til dig og dine ambitioner med at lære at sy. Vil du blot prøve det af uden at investere mange penge i en symaskine og materialer, så er det oplagt at deltage i et arrangement for en dag. Men vil du gerne fordybe dig i forskellige teknikker og tekstiler, så kan det være en god idé at tilmelde sig et længere forløb.

  • Symaskine eller sy i hånden? 
    Hvis du gerne vil kunne mestre the basics inden for syning, kan det ofte være nok at lære nogle basale teknikker til f.eks. at lægge bukser op eller sy huller i dit tøj. Hvis du hellere har lyst til at lære at sy gardiner, tøj eller den slags, kan det betale sig at lære symaskinen bedre at kende.

  • Åbent syværksted
    Der findes rigtig mange åbne syværksteder, hvor der stilles symaskiner til rådighed på f.eks. lokale biblioteker og lignende. Her kan du i dit eget tempo prøve dig frem, hvilket er en klar fordel. Nogle gange vil der også være frivillige til stede, der kan hjælpe dig godt på vej, men ellers er det ofte hjælp til selvhjælp.

Find et sy kursus tæt på dig og lær at sy

Hvis du er nysgerrig efter at prøve at sy uden at skulle investere for mange penge, før du ved, om det er noget for dig – så find en sy-workshop, hvor du kan prøve det af først. Her på NIFTYs hjemmeside har vi samlet en masse kreative events, hvor du bl.a. kan finde et hav af events inden for syning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

One comment on “Lær at sy – det er nemmere, end du tror

Vil du opdage
nye kreative
aktiviteter?

Gå på opdagelse i NIFTYs eventkalender og find dit næste kreative event.
Se eventkalender

Vil du samarbejde om et event?

Læs om mulighederne for at samarbejde om events i Café NIFTY.
Læs mere
crossmenu