Syning

Skab tøj og tekstiler gennem sykurser

Hos NIFTY har vi tit oplevet, at vores basale syteknikker har gjort, at vi har kunnet forlænge noget af vores tøjs levetid. Fordi wauw, hvor er det bare forfærdeligt at opdage et hul i sin yndlingsbluse! Og den behøver faktisk ikke ryge i skraldespanden – selvom du er helt nybegynder indenfor syning og ikke har prøvet at sy før.

På et sykursus for begyndere kan du lære de basale syteknikker, så du kan reparere frem for at smide ud. Nogle af vores kurser her på siden lærer dig også generelt, hvordan du går til et syprojekt; hvordan du skal måle op, markere stoffet med en kridtblyant, og hvordan du kommer i mål med f.eks. at sy dit eget tøj. Så find nål og tråd frem og vær klar til at indtage syningens univers!

Ja, vi ved det godt. Det kan være en dyr post at have en symaskine stående derhjemme, hvis den kun bliver brugt et par gange årligt. Derfor kan vi varmt anbefale at tage til et af vores events her på hjemmesiden, hvor du får stillet alt til rådighed. Nogle af vores samarbejdspartnere har sørget for, at du kan låne en af deres symaskiner, og andre af vores samarbejdspartnere mestrer kunsten at sy i hånden og sørger for, at du har alt lige fra opsprætterknive, skrædderskridt og naturligvis personlig guidance lige ved hånden.

At sy er en håndarbejdedisciplin, som virkelig kan gøre, at du hurtigt kan fuldføre kreative projekter. Og hvis vi selv skal være helt ærlige, så synes vi, at det er vildt motiverende, at et syprojekt ikke nødvendigvis behøver at strække sig over flere uger, men at det faktisk sagtens kan gennemføres på en eftermiddag.

Når vi føler os lidt utålmodige, men alligevel rigtig gerne vil føle skaberglæden og stille vores kreative nysgerrighed, så er det især her, vi tyr til syningens univers!

Sy i hånden eller lån en symaskine

En håndarbejds- disciplin, der aldrig går af mode

Det fantastiske ved syning er, at det giver dig mulighed for at skabe nye ting ud af et nyt, smukt stof eller måske noget af dit aflagte tøj i skabet. Der er ikke noget, der kan forandre tekstiler, som sting kan. Og hvis du aldrig rigtigt har begivet dig ud i at finde saksen, målebåndet og nålen frem, så kan vi berolige dig.

Deltager du på et sykursus hos en af vores samarbejdspartnere, er vi sikre på, at du går derfra med et helt nyt blik på syning – uanset om du har syet i mange år og har et ønske om at blive mere inspireret eller lære nye teknikker, eller om du bare gerne vil lære at sy en lynlås i dine bukser.

Vil du opdage
nye kreative
aktiviteter?

Gå på opdagelse i NIFTYs eventkalender og find dit næste kreative event.
Se eventkalender

Vil du samarbejde om et event?

Læs om mulighederne for at samarbejde om events i Café NIFTY.
Læs mere
crossmenu